Jobba hos oss

Vill du jobba med människor och göra skillnad på riktigt?

Se lediga tjänster hos arbetsförmedlingen

Storsjöbygdens Personliga Assistans AB är en av Jämtlands största arbetsgivare och har drivit assistans i över 20 år. Vi erbjuder våra anställda goda anställningsvillkor som är säkrade genom kollektivavtal. Det innefattar en marknadsmässig lön, lönetillägg och även friskvårdsbidrag. 

Vi söker både fast och extrapersonal så tveka inte att ta ett samtal till oss eller skicka ett e-post till kontakt@spaab.se med din ansökan, oavsett om det ligger tjänster ute eller inte.

I rollen som personlig assistent hos oss lovar vi ett arbete som har stor betydelse för våra kunder men som är minst lika utvecklande för dig. Vi är det lilla företaget med det stora hjärtat. Vi ser nu efter fler medarbetare med stora hjärtan som vill vara med och göra skillnad i våra kunders vardag.

Att arbeta som personlig assistent

Personliga assistenter arbetar med att ge stöd i vardagen åt personer som har en funktionsnedsättning. Du som assistent bidrar till att den assistansberättigade kan leva ett mer självständigt och oberoende liv där personen själv bestämmer över sin livssituation.

Det är ett stort ansvar som kräver att man som person tycker om att arbeta nära andra människor, att man visar respekt och är ödmjuk inför individens livssituation. 

Det är viktigt för oss att våra anställda trivs på sin arbetsplats. Du ska få rätt utbildning så att du känner dig trygg i ditt arbete. Vi jobbar aktivt med arbetsmiljöfrågor och följer upp dessa för att alla ska trivas på sin arbetsplats.

Tystnadsplikt

Tystnadsplikt är en central princip i vår verksamhet. Som personliga assistenter är vi bundna av tystnadsplikt under hela anställningsperioden och även efter att anställningen har avslutats. Denna skyldighet är livslång och innebär att det är absolut förbjudet att dela vidare information om kunden eller kundens närstående. Respekt och diskretion är grundläggande för att skapa ett förtroendefullt förhållande med våra kunder. 

Arbetsuppgifter

Som personlig assistent kompenserar du för många olika typer av funktionsnedsättningar. Det kan till exempel vara rörelsenedsättning eller en intellektuell funktionsnedsättning.

Arbetet är anpassat utifrån den assistansberättigade och arbetsuppgifterna varierar mycket beroende på person.

Arbetsuppgifter kan till exempel vara att handla, hjälpa till med hygienen, matlagning, medicinering, sondmatning eller att sköta hemmet. En viktig del kan vara att möjliggöra en aktiv fritid för den assistansberättigade. 

Arbetsmiljö

Arbetet utförs där den assistansberättigade befinner sig. Hemma, på jobbet eller inom olika verksamheter. 

Förmågor som en personlig assistent behöver ha eller utveckla

  • Förmåga att ta ansvar
  • Förmåga att bemöta människor
  • Förmåga att vara flexibel
  • Social förmåga

Förmåner

Som personlig assistent hos Storsjöbygdens Personliga Assistans omfattas du av kollektivavtalet mellan Fremia och Kommunal. Det innebär bland annat att du omfattas av:

  • Pensionsförsäkring
  • Avtalsgrupplivförsäkring
  • Avtalsgruppsjukförsäkring
  • Trygghetsförsäkring vid arbetsskada 
  • Rätt till föräldrapenningtillägg
  • Försäkringsskydd vid utlandstjänstgöring

Förutom avtalade försäkringar får alla anställda friskvårdsbidrag på 3000 kr per år.

Kontakta oss på 063-130134 för mer information.